Bluetooth® cu comanda vocala

Bluetooth® cu comanda vocala iti permite sa efectuezi si sa primesti apeluri in modul hands-free, sa alegi muzica, sa gasesti indicatii de orientare (optiune disponibila pe anumite modele) si sa reglezi chiar si temperatura cu ajutorul unor comenzi vocale simple.

Aceasta tehnologie este usor de utilizat si este conceputa pentru a te ajuta sa profiti la maximum de caracteristicile avansate ale masinii tale in timp ce conduci.

Cum sa Incepi

Inainte de a putea utiliza telefonul in masina ta Ford, trebuie sa creezi o conexiune Bluetooth® . Asa ca, daca ai nevoie, consulta manualul de utilizare al telefonului mobil pentru functiile Bluetooth® si apoi:

  • Activeaza functia Bluetooth® a telefonului.
  • In meniul Bluetooth de pe telefon, cauta „Ford Audio” si selecteaza-l.
  • Pe afisajul radioului va aparea un cod PIN personal. Introdu acest PIN in telefonul mobil.
  • Daca pe afisajul radioului nu apare niciun PIN, introdu „0000” in telefonul mobil si apoi codul PIN care apare pe afisajul radioului.
  • Daca telefonul te intreaba daca doresti ca aceasta conexiune sa se realizeze in mod automat in viitor, confirma cu „Da”.
  • Acum telefonul tau este activ si poti utiliza functiile hands-free.

Sfaturi

  • Daca autorizezi conexiunea Bluetooth® la Ford Audio, telefonul tau se va conecta automat atunci cand vehiculul este pornit (consulta manualul de utilizare pentru telefonul tau).
  • In cazul in care conexiunea Bluetooth® este instabila, repornirea ocazionala a telefonului mobil poate ajuta.
  • Poti inregistra pana la sase telefoane mobile in sistem, insa doar unul poate fi telefonul activ pe care il utilizezi pentru a efectua sau prelua apeluri.
  • Dispui de mai multe optiuni pentru a efectua un apel telefonic cu ajutorul sistemului audio Ford. Acestea sunt descrise in sectiunea urmatoare.

 
Telefonarea prin Bluetooth®

Ford Bluetooth® cu comanda vocala iti permite sa efectuezi sau sa accepti apeluri telefonice in mod legal, fara a fi nevoie sa opresti.

Un microfon amplasat in mod discret aude comenzile pe care le rostesti si, pentru a activa sistemul, trebuie doar sa apesi butonul „Comanda vocala” de pe volan sau pe maneta atunci cand rostesti comanda. De exemplu, pentru a accesa comenzile pentru climatizare (acolo unde este prevazut sistemul), nu trebuie decat sa rostesti „Climatizare”. Pentru playerul de CD-uri, spune „CD” si asa mai departe. Daca, in orice moment, ai nevoie de ajutor cu utilizarea sistemului, spune: „Ajutor”.

Odata ce ai apasat butonul „Comanda vocala” pentru a activa sistemul, poti utiliza comenzi simple, precum „formeaza numarul”, pentru a utiliza si telefonul mobil Bluetooth® .

Efectueaza si preia apeluri, hands-free!

Apelarea prin introducerea numerelor de la tastatura radioului

Poti introduce manual numarul de telefon pe care doresti sa il apelezi. Apasa butonul „Telefon” de pe tastatura radioului si introdu numarul. Apoi apasa pe butonul cu receptorul verde, marcat cu „Apelare”, si sistemul te va conecta. Poti termina apelul apasand pe butonul cu receptorul rosu, marcat cu „Sfarsit”. Unele modele de radio nu ofera aceasta functie.

Apelarea prin comenzi vocale

Sistemul audio Ford iti poate conecta apelul prin intermediul unei comenzi vocale:

Pasul 1. Apasa butonul „Voce” (butonul Mod). Sistemul va raspunde cu un „bip“.

Pasul 2. Spune „Telefon“ si sistemul va raspunde cu „Telefon“.

Pasul 3. Spune „Formeaza numar“ si sistemul va raspunde cu „Numarul, va rog“.

Pasul 4. Introdu numarul dorit, dupa cum se descrie mai jos. Sistemul va raspunde cu numarul de telefon si va adauga „Continua“.

Pasul 5. Continua cu introducerea numarului sau spune „Formeaza“. Sistemul va raspunde cu „Se formeaza“.

Retine: Rosteste numarul de telefon ca seturi de cifre sau sub forma unui sir neintrerupt de cifre. Sistemul va repeta cifrele sub forma de set. Nu utiliza cuvinte de legatura.

Sfat:

Poti rosti comanda vocala „Formeaza“ imediat dupa ce ai spus numarul intreg. Pentru a simplifica apelarea, poti utiliza comenzi vocale pentru a salva pana la douazeci de numere de telefon cu nume corespunzatoare si sa le apelezi prin intermediul „Directorului de nume”. Pentru mai multe detalii, consulta manualul soferului Ford.

Formarea unui numar din agenda telefonica, folosind sistemul radio

Sistemul audio al masinii tale utilizeaza agenda telefonica personala stocata in telefonul tau mobil (cu conditia ca telefonul sa accepte aceasta functie). Doar contactele salvate in memoria telefonului sunt afisate si transferate vehiculului. Pentru a utiliza inregistrarile din agenda telefonica personala, apasa butonul „Telefon” de pe radio. Cauta in meniul „Agenda telefonica” pentru a selecta inregistrarea dorita si apoi apasa pe butonul cu receptorul verde pentru a „Apela”.

Formarea unui numar din lista de apeluri, folosind sistemul radio

Un alt mod de a efectua un apel este sa utilizezi lista de apeluri a telefonului tau mobil (cu conditia ca telefonul sa accepte aceasta functie). Apasa butonul „Telefon” si alege din meniu una dintre urmatoarele optiuni: Apeluri ratate, Apeluri primite sau Numere apelate. Selecteaza numarul dorit dintre numerele de telefon stocate in lista si apasa butonul cu receptorul verde pentru a „Apela”.

Preluarea apelurilor

Poti prelua apeluri cu butonul cu receptorul marcat cu „Acceptare” sau cu butonul „Telefon”.

 
Bucura-te de muzica de pe mobil

Poti conecta numeroase surse de muzica mobile diferite la sistemul audio Ford si te poti bucura de fiecare piesa cu sunet stereo de inalta calitate.

In functie de sistemul audio, poti alege dintre urmatoarele surse de muzica:

Suporturi de stocare USB

Introdu, pur si simplu, un stick USB in portul USB (de exemplu) si alege-l ca sursa de redare in meniul sistemului audio. Vei vedea structura de fisiere a stickului USB pe afisaj. Formate audio acceptate: MP3, WMA** si WAV.

Apple iPod/iPhone

Poti utiliza cu usurinta dispozitivul tau iPod sau iPhone, la fel cum faci de obicei, cu ajutorul sistemului audio Ford. Pentru cel mai sporit confort de utilizare si calitate optima a sunetului, iti recomandam sa utilizezi cablul USB Apple original.

Sursa de muzica Bluetooth®

Poti reda in flux piese muzicale, in regim wireless, de pe telefonul tau mobil prin intermediul conexiunii Bluetooth®.

Cum poti activa sursa de muzica preferata

Conecteaza playerul de muzica pe care doresti sa il utilizezi la sistemul audio Ford. Selecteaza sursa dorita (USB, iPod sau Bluetooth®) apasand in mod repetat pe butonul „AUX”, pana cand o vezi afisata sau utilizeaza o comanda vocala si dispozitivul selectat va incepe redarea automat.

Sfat:

Poti folosi, de asemenea, portul USB pentru incarcarea dispozitivului mobil.

* Functiile pentru muzica de pe dispozitive mobile sunt disponibile doar cu pachetul de dotari „USB/iPod”. In acest caz, masina ta va fi echipata cu un port USB, amplasat, in functie de modelul masinii: in torpedo, in consola centrala sau in compartimentul din cotiera.
** Fisierele WMA cu protectie DRM nu vor fi redate.

 
Controleaza telefonul si muzica cu ajutorul vocii!

Comenzile vocale iti permit sa controlezi atat sistemul audio Ford, cat si telefonul mobil. Poti controla mai multe functii cu ajutorul unui set de comenzi vocale simple.

Pentru a activa sistemul, trebuie doar sa apesi butonul „Comanda vocala” de pe volan sau de pe maneta si apoi sa rostesti comanda. De exemplu, pentru a accesa comenzile pentru climatizare (acolo unde este prevazut sistemul), nu trebuie decat sa rostesti „Climatizare”. Pentru playerul de CD-uri, spui „CD” si asa mai departe.

Majoritatea telefoanelor mobile cu Bluetooth® vor fi compatibile cu modelul Ford pe care il conduci si il vei putea controla pe al tau cu ajutorul unor comenzi precum „Formeaza numarul”.

Si daca, in orice moment, ai nevoie de ajutor cu utilizarea sistemului, spune: „Ajutor”.

 

Informatii de Contact Iti Stam la dispozitie. Nu ezita sa ne contactezi!

Adresa

Str. Dorobantilor nr. 669, Braila, 810145

Program

L-V :09.00-18.000
Sambata 09:00 - 14:00
D: inchis